onsdag 26 oktober 2011

Mjölkfritt och glutenfritt morotsbröd

Här har jag bakat ett morot och linfröbröd på Finax lågproetin mjölmix. Det blev jättebra och smakade som vanligt. I detta bröd så är det vatten, olivolja, jäst, salt, honung, brödkryddor, morot och linfrön.

tisdag 25 oktober 2011

Tomat & olivbaguette


 Tomat & Oliv baguette på jäsning

Här har jag bakat tekakor, russinfrallor och ett tomat & oliv bröd. 

måndag 24 oktober 2011

Grov solroslimpa med linfrön

Det här brödet är bakat med enbart grovt mjölmix (semper) . Har tillsatt solrosfrön och linfrön.

söndag 23 oktober 2011

Ostfrallor


En favorit som min dotter önskade sig idag. Härliga frallor med ost.
Recept finns sedan tidigare.

lördag 22 oktober 2011

Halloween muffins


Chokladmuffins med dekoration som jag köpt färdig.

tisdag 18 oktober 2011

Surdegsbröd med smak av anis och fänkål

 Surdeg som bubblar
 En underbar doft och smakade ljuvligt


Jag satte en surdeg för tre dagar sedan . 25 g jäst, 2 dl grovt mjölmix (semper) 2 dl ljummet vatten.
Blanda ihop detta i en bunke och lägg plastfolie över. Låt stå i tre dagar.
Baka sedan som vanligt på 25 g jäst och 1 ½ dl surdeg och grovt mjölmix.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter

måndag 17 oktober 2011

Fröigt lchfbröd


Om man blir sugen på något gott bröd så är detta att rekomendera.
Lika gott dagen efter utan att behöva frysa in det.
Det tar ca 15- 20 minuter att göra detta bröd.


250 g keso naturell
3 ägg
1 dl sesamfrön
½ dl solroskärnor
½ dl linfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
Stjälp upp smeten på bakplåtspapper.
Bred ut smeten.
Grädda i 225 grader varm ugn i ca 10-12 min.
Skär brödet i bitar medans det är varmt.
Jag får ca 12 bitar.
Låt svalna på galler under bakduk.

måndag 10 oktober 2011

Knäckebröd


Idag fick jag lära mig ett nytt recept på knäckebröd. Det var väldigt gott och uppskattat här hemma.

Knäckebröd
2 dl sempers fin mix
1 dl solroskärnor
½ dl sesamfrön
1 tsk salt
2 dl kokande vatten
½ dl rapsolja

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt vatten och oljan.
3. Rör ihop till en smet.
4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
5.Lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten och tryck ut smeten tunt med händerna.
6. Strö över lite flingsalt.
7. Skåra brödet.
8. Grädda mitt i ugnen 150º i 60- 65 minuter

söndag 9 oktober 2011

Ringblommsfrallor med pumpakärnor

Jag tycker att det är spännande att plocka in lite andra smaker i bröd eller kakor. Tidigt i våras så köpte jag torkade ringblommor och nu så har jag provar detta. Ringblomman i sig smakar inte så mycket  utan är mer som en färgklick i maten, salladen eller bröd. Receptet är det samma som linfröbrödet.
Jag har tillsatt ½ dl torkade ringblommor och ½ dl linfrön. Jag hade ingen keso i brödet. Jag rostade pumpakärnorna innan jag gräddade brödet i 200 grader ca 12 minuter

Morot- Rödbetsbröd



I dessa skördetider så vill jag återigen visa detta härliga fantastiska bröd. Det har så mycket smak och är vackert att se på. Receptet hittar ni under etiketten bröd.

torsdag 6 oktober 2011