Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, men det behöver inte vara så krångligt. Med denna sida delar jag med mig av mina erfarenheter och jag kommer att lägga in nya recept löpande. Det går att baka det mesta glutenfritt om man har rätt verktyg, bra råvaror och en massa kärlek! Lycka till!
onsdag 26 oktober 2011
Mjölkfritt och glutenfritt morotsbröd
Här har jag bakat ett morot och linfröbröd på Finax lågproetin mjölmix. Det blev jättebra och smakade som vanligt. I detta bröd så är det vatten, olivolja, jäst, salt, honung, brödkryddor, morot och linfrön.
Etiketter:
Mjölkfritt morotsbröd
tisdag 25 oktober 2011
Tomat & olivbaguette
Tomat & Oliv baguette på jäsning
Här har jag bakat tekakor, russinfrallor och ett tomat & oliv bröd.
Etiketter:
Bröd
måndag 24 oktober 2011
söndag 23 oktober 2011
lördag 22 oktober 2011
tisdag 18 oktober 2011
Surdegsbröd med smak av anis och fänkål
Surdeg som bubblar
En underbar doft och smakade ljuvligt
Jag satte en surdeg för tre dagar sedan . 25 g jäst, 2 dl grovt mjölmix (semper) 2 dl ljummet vatten.Blanda ihop detta i en bunke och lägg plastfolie över. Låt stå i tre dagar.
Baka sedan som vanligt på 25 g jäst och 1 ½ dl surdeg och grovt mjölmix.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter
Etiketter:
Bröd
måndag 17 oktober 2011
Fröigt lchfbröd
Om man blir sugen på något gott bröd så är detta att rekomendera.
Lika gott dagen efter utan att behöva frysa in det.
Det tar ca 15- 20 minuter att göra detta bröd.
250 g keso naturell
3 ägg
1 dl sesamfrön
½ dl solroskärnor
½ dl linfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
Stjälp upp smeten på bakplåtspapper.
Bred ut smeten.
Grädda i 225 grader varm ugn i ca 10-12 min.
Skär brödet i bitar medans det är varmt.
Jag får ca 12 bitar.
Låt svalna på galler under bakduk.
Etiketter:
Bröd
måndag 10 oktober 2011
Knäckebröd
Idag fick jag lära mig ett nytt recept på knäckebröd. Det var väldigt gott och uppskattat här hemma.
Knäckebröd
2 dl sempers fin mix
1 dl solroskärnor
½ dl sesamfrön
1 tsk salt
2 dl kokande vatten
½ dl rapsolja
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt vatten och oljan.
3. Rör ihop till en smet.
4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
5.Lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten och tryck ut smeten tunt med händerna.
6. Strö över lite flingsalt.
7. Skåra brödet.
8. Grädda mitt i ugnen 150º i 60- 65 minuter
Etiketter:
Bröd
söndag 9 oktober 2011
Ringblommsfrallor med pumpakärnor
Jag tycker att det är spännande att plocka in lite andra smaker i bröd eller kakor. Tidigt i våras så köpte jag torkade ringblommor och nu så har jag provar detta. Ringblomman i sig smakar inte så mycket utan är mer som en färgklick i maten, salladen eller bröd. Receptet är det samma som linfröbrödet.
Jag har tillsatt ½ dl torkade ringblommor och ½ dl linfrön. Jag hade ingen keso i brödet. Jag rostade pumpakärnorna innan jag gräddade brödet i 200 grader ca 12 minuter
Jag har tillsatt ½ dl torkade ringblommor och ½ dl linfrön. Jag hade ingen keso i brödet. Jag rostade pumpakärnorna innan jag gräddade brödet i 200 grader ca 12 minuter
Etiketter:
Bröd
Morot- Rödbetsbröd
I dessa skördetider så vill jag återigen visa detta härliga fantastiska bröd. Det har så mycket smak och är vackert att se på. Receptet hittar ni under etiketten bröd.
Etiketter:
Bröd
torsdag 6 oktober 2011
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)