söndag 12 februari 2012

Bovetebröd

Frukostbröd med bovete. Här har jag delat på degen för att få två olika sorters form på brödet. Variation är alltid härligt till frukosten. Grundegen ( te x morotsbröd) som finns  under etiketten bröd har jag använt mig av och tillsatt 1½ dl boveteflingor.

måndag 6 februari 2012

Klassiska engelska scones

Det doftar härligt av dessa klassiska scones. Färdigt på ca en kvart

8 p

7,5 dl mjölmix semper
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ägg
2 dl mjölk 3%
ägg och råsocker till pensling

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
2. Blanda mjölmix, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen , ca 3 cm tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
7. Lägg på plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över råsocker.
8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, ca 10- 15 minuter.