Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, men det behöver inte vara så krångligt. Med denna sida delar jag med mig av mina erfarenheter och jag kommer att lägga in nya recept löpande. Det går att baka det mesta glutenfritt om man har rätt verktyg, bra råvaror och en massa kärlek! Lycka till!
söndag 12 februari 2012
Bovetebröd
Frukostbröd med bovete. Här har jag delat på degen för att få två olika sorters form på brödet. Variation är alltid härligt till frukosten. Grundegen ( te x morotsbröd) som finns under etiketten bröd har jag använt mig av och tillsatt 1½ dl boveteflingor.
Etiketter:
Bröd
måndag 6 februari 2012
Klassiska engelska scones
Det doftar härligt av dessa klassiska scones. Färdigt på ca en kvart
8 p
7,5 dl mjölmix semper
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ägg
2 dl mjölk 3%
ägg och råsocker till pensling
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
2. Blanda mjölmix, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen , ca 3 cm tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
7. Lägg på plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över råsocker.
8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, ca 10- 15 minuter.
Etiketter:
Bröd
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)