tisdag 24 juli 2012

Pink Princesstårta

En rosa prinsesstårta


Tårtbotten

4 ägg
3dl  socker
1½ dl vatten
1½ dl glutenmjöl (finax)
1½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker


Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj två bakformar 18 cm.
Dela äggen i gulor och vitor
Vispa äggulor och socker pösigt.
Tillsätt vatten och vispa lite till
Blanda mjölmix,potatismjöl,vaniljsocker och bakpulver.
Rör ner det i smeten.
Vispa äggvitor till hårt skum.
Vänd ner dem i smeten försiktigt.
Fördela smeten i formarna.
Grädda i 30- 35 minuter, känn med sticka.
Låt svalna.

Hallonmousse

200g hallon
½ dl pektinsocker
50 g philadelphiaost
2½ dl vispgrädde

Koka upp hallon och mosa med en ballongvisp.
Tillsätt sockret. Låt sjuda en stund.
Låt svalna.
Vispa grädden.
Rör ner osten och sedan grädden.
Låt stå kallt i ca 2 timmar.

Chokladmousse

250 g mörk choklad
5 ägg
3 dl vispgrädde

Smält chokladen över ett vattenbad.
Dela äggulor och vitor.
Blanda chokladen med en gula i taget.
Vispa vitorna till fast skum.
Vänd ner försiktigt.
Vispa grädden och vänd ner den.
Låt stå kallt.

Dekoration

5 dl grädde
röd hushållsfärg

Montering

Häll grädde och hushållsfärgen och vispa lagom hårt.
Dela tårtbottnarna i två delar.
Bred hallonmousse på det understa , sen choklad osv.
Bred grädde på hela tårtan och dekorera med ex blommor.