fredag 27 juni 2014

Morot- och persiljebiffar

Vegetariska och glutenfria biffar.


Ingredienser 4 p

200 g blandade bönor
100 g kokt kall potatis
75 g morot, finriven
½ knippe bladpersilja
½ finhackad gul lök
½ tärning upplöst grönsaksbuljong
malen svartpeppar
salt

Gör så här.
1.Kör bönor, potatis, morot och persilja i en matberedare med kniv till en smet.
2. Lägg smeten i en bunke och tillsätt den finhackade löken.
3. Tillsätt buljong och svartpeppar och salt.
4. Smaka av om det behövs mer krydda.
5. Forma biffar och stek i en stekpanna. Skulle smeten vara för lös så kan man tillsätta mer potatis eller potatismjöl.

Frangipanemuffins

Så saftiga och goda!


Ingredienser 12 st

200 g smör
200 g socker
200 g mandelmjöl
25 g soyamjöl
25 g bovetemjöl
4 st ägg
Färska bär till garnering

Topping

100 g färsk ost cream cheese
100 g smör, rumstempererat
rivet skal av en lime
saften av en halv lime
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Vispa samman smör och socker tills det är ljust i färgen.
2. Tillsätt mandelmjöl.
3. Tillsätt äggen ett i taget.
4. Vispa till en jämn smet och tillsätt sedan bovetemjöl och soyamjöl.
5. Fyll en sprits och spritsa ut smeten i 12 st muffinsformar.
6. Grädda i 165 grader varm ugn ca 22-25 minuter.
7. Låt svalna och dekorera med topping och bär.

Topping.
1.Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa samman.
2. Lägg i en spritspåse i kylen ca 15 min.




Så här kan man också göra.....