lördag 17 september 2011

Smulpaj med äpple & kanel serveras med vaniljsås

Nu bakas det äppelkaka i var mans hus. Detta är något som passar de flesta och enkelt att svänga ihop.
Svenska äpplen finns nu i affärerna så det är bara att välja och vraka. Jag har valt en gravensteiner till min smulpaj dels för att jag gillar äpple med mycket smak och de är saftiga.

Smulpaj 4-5 portioner

100 g smör
3 msk socker
1 ½ dl mjölmix
1 ½ dl ren havregryn
2 äpplen
1 msk kanel

1. Smält fettet i mikron.
2. Rör ner socker, mjölmix och ren havregryn.
3. Skala och skiva äpplena.
4. Smörj en pajform och fördela ut äppleskivorna.
5. Strö över kanel.
6. Fördela smulpajen över äppleskivorna.
7. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
8. Servera vaniljsås till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar