Här har jag kokat tre olika marmelader. Underbart gott att ha till rostat bröd, kex eller en bit brieost.
Jordgubbsmarmelad ca 9 dl
500 g jordgubbar
4 dl syltsocker
4 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Skär/ hacka/mosa jordgubbarna och lägg dem i en kastrull, häll på syltsocker och vaniljsocker och rör om.
Värm upp under omröring, koka i ca 5-7 minuter och skumma av.
Lägg en klick marmelad på en tallrik och se om den ”stelnar” efter en liten stund, om den inte gör det så ska det koka några minuter till.
Låt marmeladen svalna och häll därefter upp den på väl
rengjorda burkar.
500 g jordgubbar
4 dl syltsocker
4 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Skär/ hacka/mosa jordgubbarna och lägg dem i en kastrull, häll på syltsocker och vaniljsocker och rör om.
Värm upp under omröring, koka i ca 5-7 minuter och skumma av.
Lägg en klick marmelad på en tallrik och se om den ”stelnar” efter en liten stund, om den inte gör det så ska det koka några minuter till.
Låt marmeladen svalna och häll därefter upp den på väl
rengjorda burkar.
Päron- honungsmarmelad
4 st mogna ( gärna övermogna) päron
4 dl syltsocker
½ saft av citron
3 msk honung
Gör på samma sätt som ovan
Plommonmarmelad
500 g plommon
4 dl syltsocker
4 tsk vaniljsocker
Vilka goda recept du har! Har du hört om sajten Hittarecept.se?:)
SvaraRaderaOm du är intresserad av att få mera trafik till din blogg så rekommenderar jag att du registrerar dig på Hittarecept.se! Just nu indexerar vi över 300 000 recept och via oss kan bloggarna på vår matbloggstoppen få t.o.m. 10 000+ besökare per vecka!
Du registrerar dig enkelt här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen
Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!
Mvh
Ann-Sofi