Här har jag kokat tre olika marmelader. Underbart gott att ha till rostat bröd, kex eller en bit brieost.
Jordgubbsmarmelad ca 9 dl
500 g jordgubbar
4 dl syltsocker
4 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Skär/ hacka/mosa jordgubbarna och lägg dem i en kastrull, häll på syltsocker och vaniljsocker och rör om.
Värm upp under omröring, koka i ca 5-7 minuter och skumma av.
Lägg en klick marmelad på en tallrik och se om den ”stelnar” efter en liten stund, om den inte gör det så ska det koka några minuter till.
Låt marmeladen svalna och häll därefter upp den på väl
rengjorda burkar.
500 g jordgubbar
4 dl syltsocker
4 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Skär/ hacka/mosa jordgubbarna och lägg dem i en kastrull, häll på syltsocker och vaniljsocker och rör om.
Värm upp under omröring, koka i ca 5-7 minuter och skumma av.
Lägg en klick marmelad på en tallrik och se om den ”stelnar” efter en liten stund, om den inte gör det så ska det koka några minuter till.
Låt marmeladen svalna och häll därefter upp den på väl
rengjorda burkar.
Päron- honungsmarmelad
4 st mogna ( gärna övermogna) päron
4 dl syltsocker
½ saft av citron
3 msk honung
Gör på samma sätt som ovan
Plommonmarmelad
500 g plommon
4 dl syltsocker
4 tsk vaniljsocker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar