söndag 30 september 2012

Marmelad


Här har jag kokat tre olika marmelader. Underbart gott att ha till rostat bröd, kex eller en bit brieost.
 
Jordgubbsmarmelad  ca 9 dl

500 g jordgubbar
4 dl syltsocker
4 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Skär/ hacka/mosa jordgubbarna och lägg dem i en kastrull, häll på syltsocker och vaniljsocker och rör om.
Värm upp under omröring, koka i ca 5-7 minuter och skumma av.
Lägg en klick marmelad på en tallrik och se om den ”stelnar” efter en liten stund, om den inte gör det så ska det koka några minuter till.

Låt marmeladen svalna och häll därefter upp den på väl
rengjorda burkar.
 
 
Päron- honungsmarmelad
 
4 st mogna ( gärna övermogna) päron
4 dl syltsocker
½ saft av citron
3 msk honung
 
Gör på samma sätt som ovan
 
 
Plommonmarmelad
 

500 g plommon
4 dl syltsocker
4 tsk vaniljsocker
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar