söndag 24 februari 2013

Kanelbullar


Kanelbullar
 
 
150 g smör
4 dl mjölk 3%
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
800- 1000 g glutenfri mjölmix

Fyllning.
100g mjukt smör
3/4 dl råsocker
1-2 msk kanel

 
Smält smör i en kastrull.
Tillsätt mjölk och kardemumma.
Värm till 37 grader.
Rör ut jästen i en bunke med degspadet.
Tillsätt socker, salt och mjölmix.
Arbeta ihop degen i maskinen tills den släpper i kanterna.
Ta upp degen på bakbordet och kavla ut.
Bred ut fyllningen och rulla ihop.
Skär varje rulle i önskad storlek.
Låt jäsa ca 1 time.
Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker.
Grädda i varm ugn på 225 grader ca 8 min.
 
 

2 kommentarer:

  1. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag ser att du har två olika recept på kanelbullar i din blogg. Vilket rekommenderar du mig att prova? Är det senare en vidareutveckling av det första?

    SvaraRadera