Kanelbullar
150 g smör
4 dl mjölk 3%
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
800- 1000 g glutenfri mjölmix
Fyllning.
100g mjukt smör
3/4 dl råsocker
1-2 msk kanel
1-2 msk kanel
Smält smör i en kastrull.
Tillsätt mjölk och kardemumma.
Värm till 37 grader.
Rör ut jästen i en bunke med degspadet.
Tillsätt socker, salt och mjölmix.
Arbeta ihop degen i maskinen tills den släpper i kanterna.
Ta upp degen på bakbordet och kavla ut.
Bred ut fyllningen och rulla ihop.
Skär varje rulle i önskad storlek.
Låt jäsa ca 1 time.
Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker.
Grädda i varm ugn på 225 grader ca 8 min.
Hej!
SvaraRaderaJag ser att du har två olika recept på kanelbullar i din blogg. Vilket rekommenderar du mig att prova? Är det senare en vidareutveckling av det första?