söndag 13 april 2014

Spenat och laxpaj



Till påskbordet. :)




Pajdeg.
4-5 dl mjölmix
200 g smör
1 msk vatten
1 msk fiberhusk

Fyllning.
I st rödlök, hackad
500 g hackad spenat
400 g varmrökt lax
2 msk örter provencale ( jag använde frysta)
½ pressad citronsaft
100 g saint agur ( blåmögelost) 
riven ost  gärna en med smak ex präst, grevéost
salt och peppar

Äggstanning.
3 dl crème fraiche
3 ägg


Sätt ugnen på 200°C. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt 2 matskedar vatten och arbeta snabbt ihop degen. Kör i en matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen utom Saint Agur osten och den rivna osten.
Lägg i den rivna osten i pajskalet.
Fördela fyllningen i pajformen.
Strö över Saint Agurosten jämt fördelat på fyllningen.
Vispa upp äggen och tillsätt créme fraichen. Vispa ihop och häll den över pajen.
Grädda i 175 grader ca 30 min eller tills den "stannat".
Låt pajen vila ca en halvtimme innan den skärs upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar