Matig muffins med många smaker. Istället för en smörgås.
Fyll dina muffins med de du tycker om. Tycker man inte om fetaost kan man tex hacka i salami.
Lycka till.
6 stora muffins
220 g mjölmix
1½ dl ren havregryn
3 msk pofiber
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg ( ekologiska)
3 dl ekologisk filmjölk
½ dl olivolja
Fyllning
1 avokado
½ rödlök
150 g fetaost
½ dl pumpakärnor
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa upp ägg, filmjölk och olja i en skål.
Tillsätt äggblandningen i mjölblandningen och rör om till en jämn smet.
Skär rödlöken i skivor och fetaosten i tärningar.
Dela avokadon, gröp ur den och skär den i bitar.
Vänd försiktigt ned rödlök, fetaost och avokadon i smeten.
Ställ ut muffinsformar på en plåt och fördela smeten i formarna.
Strö över pumpakärnor.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20- 25 min.
Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar