söndag 27 februari 2011

Avokadomuffins med rödlök och fetaost och pumpafrön

Matig muffins med många smaker. Istället för en smörgås.
Fyll dina muffins med de du tycker om. Tycker man inte om fetaost kan man tex hacka i salami.
Lycka till.

6 stora muffins

220 g mjölmix
1½ dl ren havregryn
3 msk pofiber
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg ( ekologiska)
3 dl ekologisk filmjölk
½ dl olivolja

Fyllning
1 avokado
½ rödlök
150 g fetaost
½ dl pumpakärnor

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa upp ägg, filmjölk och olja i en skål.
Tillsätt äggblandningen i mjölblandningen och rör om till en jämn smet.
Skär rödlöken i skivor och fetaosten i tärningar.
Dela avokadon, gröp ur den och skär den i bitar.
Vänd försiktigt ned rödlök, fetaost och avokadon i smeten.
Ställ ut muffinsformar på en plåt och fördela smeten i formarna.
Strö över pumpakärnor.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20- 25 min.
Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar