söndag 13 februari 2011

Linfröbröd















Här är recept på ett gott och saftigt bröd med linfrön.

Till ca 12 bröd:
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl olivolja
1 msk pofiber
1 tsk salt
½ dl krossade linfrön (ekologiska)
1 dl keso (naturell)
½ mald fänkål
½ tsk mald anis
ca 100 g grovt mjölmix
ca 500-600 g mjölmix

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt olivolja, pofiber, salt, linfrön, keso, fänkål och anis. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
4. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 8 min.
6. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
7. Dela degen i ca 12 delar och forma som små mini-baguetter och skåra dem.
8. Lägg dem på bakplåten och låt dem jäsa ca. 1 timme.
9. Grädda i 200º i ca. 15 minuter.
10. Pensla med vatten och låt svalna på galler under bakduk.
11. När bröden har svalnat, dela dem och frys in.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar