Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, men det behöver inte vara så krångligt. Med denna sida delar jag med mig av mina erfarenheter och jag kommer att lägga in nya recept löpande. Det går att baka det mesta glutenfritt om man har rätt verktyg, bra råvaror och en massa kärlek! Lycka till!
söndag 13 februari 2011
Grova brödkakor med lingon
Brödkaka 4 st
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl olivolja
½ dl pofiber
1tsk salt
2 msk farinsocker
1 ½ dl lingon
1 tsk collorit (kan uteslutas)
1 tsk hela anisfrön
ca 500 g grovt mjölmix
ca 100 g mjölmix
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt olivolja, pofiber, salt, farinsocker, lingon, collorit och hela anisfrön. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
4. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 8 min.
6. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
7. Dela degen i 4 delar och kavla ut dem till runda brödkakor.
8. Lägg dem på bakplåten, nagga dem och låt dem jäsa ca. 1 timme.
9. Grädda i 175º i ca. 12 -15 minuter.
10. Pensla med vatten och låt svalna på galler under bakduk.
11. När bröden har svalnat, dela dem och frys in.
Etiketter:
Bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar