söndag 13 februari 2011

Grova brödkakor med lingon


Brödkaka 4 st

50 g jäst
4 dl vatten
1 dl olivolja
½ dl pofiber
1tsk salt
2 msk farinsocker
1 ½ dl lingon
1 tsk collorit (kan uteslutas)
1 tsk hela anisfrön
ca 500 g grovt mjölmix
ca 100 g mjölmix

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt olivolja, pofiber, salt, farinsocker, lingon, collorit och hela anisfrön. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
4. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 8 min.
6. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
7. Dela degen i 4 delar och kavla ut dem till runda brödkakor.
8. Lägg dem på bakplåten, nagga dem och låt dem jäsa ca. 1 timme.
9. Grädda i 175º i ca. 12 -15 minuter.
10. Pensla med vatten och låt svalna på galler under bakduk.
11. När bröden har svalnat, dela dem och frys in.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar