söndag 13 februari 2011

Tomat & oliv baguette

Ett fantastiskt gott bröd med mycket smak!
4 st
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl olivolja
1 dl kalmataoliver utan kärna
1 ½ dl soltorkade tomater i olja
1- 2 vitlökar
½ dl persilja
½ dl pofiber
½ tsk salt
ca 500- 650 g mjölmix


Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Mixa ihop tomater, vitlök och persilja och häll i det i degskålen.
3.Tillsätt olivolja, pofiber, salt, hela oliver. Rör om alltihopa i maskinen.
4. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
5. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
6. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 8 min.
7. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
8. Dela degen i ca 4 delar och forma som baguetter och skåra dem.
9. Lägg dem på bakplåten och låt dem jäsa ca. 1 timme.
10. Grädda i 175º i ca. 15 minuter.
11. Pensla med olivolja och strö över flingsalt när du tagit ut dem ur ugnen, låt svalna på galler under bakduk.
12. När bröden har svalnat, skär i lagom stora bitar eller frys in hela bröd.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar