Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, men det behöver inte vara så krångligt. Med denna sida delar jag med mig av mina erfarenheter och jag kommer att lägga in nya recept löpande. Det går att baka det mesta glutenfritt om man har rätt verktyg, bra råvaror och en massa kärlek! Lycka till!
måndag 28 februari 2011
Scones med smak av kardemumma
Att känna doften av kardemumma i dessa underbara scones
är lycka. Enkla att göra och hela familjen kan avnjuta dessa till
frukosten eller kvällsmålet. Serveras ljumna med marmelad och
ost. Ni måste bara prova dem!!
Scones med smak av kardemumma
Till 6 st
3 dl mjölmix
1 dl ren havregryn
2 tsk bakpulver
½ - 1 tsk kardemumma ( kan bytas ut till kanel eller vanilj)
½ tsk salt
2 msk råsocker
1 msk flytande honung ( ekologisk)
2 dl filmjölk ( ekologisk)
Sätt ugnen på 250º.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop med en slev.
Klicka ut smeten på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda i ca 13- 15 min.
Etiketter:
Bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar