Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, men det behöver inte vara så krångligt. Med denna sida delar jag med mig av mina erfarenheter och jag kommer att lägga in nya recept löpande. Det går att baka det mesta glutenfritt om man har rätt verktyg, bra råvaror och en massa kärlek! Lycka till!
fredag 18 februari 2011
Tigerkaka
En saftig god kaka med smak av choklad.
2 ägg (gärna ekologiska)
2 dl socker
2 ½ dl glutenfri mix ( 150 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 dl mjölk 3 %
50 g smör
1 msk kakao av god kvalitet
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölmix, bakpulver, och fiberhusk.
Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt koka upp.
Häll blandningen i smeten och rör om försiktigt.
Ta upp en tredjedel och blanda i kakaon.
Smörj en sockerkaksform.
Häll i hälften av den vita smeten, häll på chokladsmeten och därefter resterande vit smet.
Gör en sväng med en gaffel i smeten.
Grädda kakan i 175º ca 35- 40 min.
Låt kakan kallna i formen innan den stjälps upp.
Pudra gärna på lite florsocker innan servering.
Etiketter:
Fikabröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar