fredag 18 februari 2011

Tigerkaka



En saftig god kaka med smak av choklad.

2 ägg (gärna ekologiska)
2 dl socker
2 ½ dl glutenfri mix ( 150 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 dl mjölk 3 %
50 g smör
1 msk kakao av god kvalitet

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölmix, bakpulver, och fiberhusk.
Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt koka upp.
Häll blandningen i smeten och rör om försiktigt.
Ta upp en tredjedel och blanda i kakaon.
Smörj en sockerkaksform.
Häll i hälften av den vita smeten, häll på chokladsmeten och därefter resterande vit smet.
Gör en sväng med en gaffel i smeten.
Grädda kakan i 175º ca 35- 40 min.
Låt kakan kallna i formen innan den stjälps upp.
Pudra gärna på lite florsocker innan servering.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar