Vilken härlig frukost med ostfrallor, ost och marmelad
grönsaker och frukt. Det här är lycka.
Till ca 12 bröd:
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl rapsolja
1 msk pofiber
1 tsk salt
1 dl riven ost ( lagrad)
½ dl keso (naturell)
ca 600-800 g mjölmix
1 ägg till pensling
Riven ost att strö över frallorna
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt rapsolja, pofiber, salt, riven ost, keso. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
4. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 8 min.
6. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
7. Dela degen i ca 12 delar och forma som frallor.
8. Lägg dem på bakplåten. Pensla frallorna med ägg och lägg på riven ost. Låt dem jäsa ca. 1 timme.
9. Grädda i 200º i ca. 10- 12 minuter.
10. Låt svalna på galler under bakduk.
11. När bröden har svalnat, dela dem och frys in.
Mmm, ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaJag älskar detta receptet på glutenfria ostfrallor, yummie! Det bästa recept jag har hittat hittills :) Tack för en bra blogg! :)
SvaraRadera