lördag 19 februari 2011

Ostfrallor

Vilken härlig frukost med ostfrallor, ost och marmelad
grönsaker och frukt. Det här är lycka.











Till ca 12 bröd:
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl rapsolja
1 msk pofiber
1 tsk salt
1 dl riven ost ( lagrad)
½ dl keso (naturell)
ca 600-800 g mjölmix
1 ägg till pensling
Riven ost att strö över frallorna

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt rapsolja, pofiber, salt, riven ost, keso. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
4. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 8 min.
6. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
7. Dela degen i ca 12 delar och forma som frallor.
8. Lägg dem på bakplåten. Pensla frallorna med ägg och lägg på riven ost. Låt dem jäsa ca. 1 timme.
9. Grädda i 200º i ca. 10- 12 minuter.
10. Låt svalna på galler under bakduk.
11. När bröden har svalnat, dela dem och frys in.
Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. Jag älskar detta receptet på glutenfria ostfrallor, yummie! Det bästa recept jag har hittat hittills :) Tack för en bra blogg! :)

    SvaraRadera