Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, men det behöver inte vara så krångligt. Med denna sida delar jag med mig av mina erfarenheter och jag kommer att lägga in nya recept löpande. Det går att baka det mesta glutenfritt om man har rätt verktyg, bra råvaror och en massa kärlek! Lycka till!
söndag 27 mars 2011
Bärmuffins
Varför inte göra fyrkantiga muffins! Roligt och annorlunda. Min dotter och jag har garnerat en med florsocker, en med chokladfrosting och en med hallonfrosting. Mums vad gott det var.
Bärmuffins 10 st
100 g smör
2 dl farinsocker*
2 ägg (ekologiska)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl mjölmix
1 dl mjölk
2 dl blandade bär
Rör rumstempererat smör tillsammans med sockret till en jämn smet. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjölmix med vaniljsocker och bakpulver och rör i det i smeten. Tillsätt mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Blanda ner bären försiktigt med en sked. Vispa inte. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 20 minuter i 200º. Låt svalna. Garnera med vad du vill eller njut av dem som de är.
*Farinsocker gör att muffinsarna blir lite ljusbruna. Det är inte lika väl raffinerat som vanligt vitt socker och därför inte heller lika sött. Farinsocker är en brun eller gulbrun sockerblandning bestående av sockerkristaller och mörkbrun rörsockersirap.
Etiketter:
Fikabröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar