Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, men det behöver inte vara så krångligt. Med denna sida delar jag med mig av mina erfarenheter och jag kommer att lägga in nya recept löpande. Det går att baka det mesta glutenfritt om man har rätt verktyg, bra råvaror och en massa kärlek! Lycka till!
lördag 26 mars 2011
Kladdkaka med hallonsås
Våren är här!! Fika på altanen i solskenet och varför inte äta vackert tillsammans med vårblommor. En kladdkaka med hallonsås och en kopp kaffe. Vi njöt länge.
Kladdkaka
100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
2 dl mjölmix
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao ( av god kvalitet)
Smält smöret.
Vispa ägg och socker.
Tillsätt vaniljsocker, mjölmix, kakao och det smälta smöret.
Häll smeten i en springform. Grädda 175 grader ca 20- 25 minuter.
Låt svalna.
OBS! Blommorna går inte att äta.
Hallonsås
Tina 2 dl hallon. Pressa igenom en sil så kärnorna inte kommer med.
Sjud upp i en kastrull med florsocker (efter eget tycke hur sött man vill ha det) och red med maizena. Låt svalna.
Etiketter:
Fikabröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar