lördag 26 mars 2011

Kladdkaka med hallonsås


Våren är här!! Fika på altanen i solskenet och varför inte äta vackert tillsammans med vårblommor. En kladdkaka med hallonsås och en kopp kaffe. Vi njöt länge.

Kladdkaka

100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
2 dl mjölmix
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao ( av god kvalitet)

Smält smöret.
Vispa ägg och socker.
Tillsätt vaniljsocker, mjölmix, kakao och det smälta smöret.
Häll smeten i en springform. Grädda 175 grader ca 20- 25 minuter.
Låt svalna.
OBS! Blommorna går inte att äta.

Hallonsås

Tina 2 dl hallon. Pressa igenom en sil så kärnorna inte kommer med.
Sjud upp i en kastrull med florsocker (efter eget tycke hur sött man vill ha det) och red med maizena. Låt svalna.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar