Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, men det behöver inte vara så krångligt. Med denna sida delar jag med mig av mina erfarenheter och jag kommer att lägga in nya recept löpande. Det går att baka det mesta glutenfritt om man har rätt verktyg, bra råvaror och en massa kärlek! Lycka till!
torsdag 24 mars 2011
Äpple- och purjobröd
Det här brödet är mycket gott. Jag frös aldrig in detta bröd utan vi åt i några dagar och det höll sig väldigt bra. Det blev saftigare och inte alls torrt. Baka och njut. Använd gärna så mycket ekologiska produkter som möjligt.
Äpple- och purjobröd
1 bröd
2 dl ren havregryn
5 dl grovt mjölmix
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 rivet äpple
knappt en halv purjolök
1 msk honung ( fair trade)
4,5 dl naturell yoghurt (ekologisk)
Sätt ugnen på 175º. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Riv äpplet och blanda dem med honung och yoghurt.
Hacka purjolöken fint.
Häll äppelblandningen över de torra ingredienserna, tillsätt purjolöken och rör om.
Häll den kladdiga degen i en brödform.
Grädda genast längst ned i ugnen i 80 min.
Etiketter:
Bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det ser gott ut! Vilken mjölmix använder du?
SvaraRadera