torsdag 24 mars 2011

Äpple- och purjobröd


Det här brödet är mycket gott. Jag frös aldrig in detta bröd utan vi åt i några dagar och det höll sig väldigt bra. Det blev saftigare och inte alls torrt. Baka och njut. Använd gärna så mycket ekologiska produkter som möjligt.

Äpple- och purjobröd

1 bröd

2 dl ren havregryn
5 dl grovt mjölmix
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 rivet äpple
knappt en halv purjolök
1 msk honung ( fair trade)
4,5 dl naturell yoghurt (ekologisk)

Sätt ugnen på 175º. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Riv äpplet och blanda dem med honung och yoghurt.
Hacka purjolöken fint.
Häll äppelblandningen över de torra ingredienserna, tillsätt purjolöken och rör om.
Häll den kladdiga degen i en brödform.
Grädda genast längst ned i ugnen i 80 min.
Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Det ser gott ut! Vilken mjölmix använder du?

    SvaraRadera