måndag 14 mars 2011

Majsbröd

Det här blir gott och ser trevligt ut.

Till 2 bröd:
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl rapsolja
2 msk pofiber
2 tsk salt
2 dl majs (mixad)
½ dl keso (naturell)
½ mald fänkål
½ tsk mald anis
ca 200 g grovt mjölmix
ca 800-1000 g mjölmix
polentagryn till garnering

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt rapsolja, pofiber, salt, majs, keso, fänkål och anis. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
4. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 8 min.
6. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
7. Rulla längderna i polentagryn.
8. Lägg dem i bakformar och låt dem jäsa ca. 1 timme.
9. Grädda i 175º i ca. 15 -20 minuter.
10.Låt svalna på galler under bakduk.
11. När bröden har svalnat, dela dem och frys in.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar