Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, men det behöver inte vara så krångligt. Med denna sida delar jag med mig av mina erfarenheter och jag kommer att lägga in nya recept löpande. Det går att baka det mesta glutenfritt om man har rätt verktyg, bra råvaror och en massa kärlek! Lycka till!
söndag 6 mars 2011
Energikaka
Idag har vi suttit i soffan hela dagen och tittat på skidor. Först var det Vasaloppet och där pratade de om hur viktigt det är att hela tiden fylla på med vätska och knapra i sig en energikaka. När den spännande 5 milen från Oslo började så pratade även Per Elofsson om hur viktigt det är med energi under loppet och att Södergren alltid hade en energikaka över till honom. Nu blev jag också sugen på energikaka så det var snabbt ut i köket och blandade ihop en smet. Gott blev det.
Energikaka
250 g smör
600 g ren havregryn
200 g cornflakes
200 g råsocker
2 msk ljus sirap
2 msk honung ( ekologisk)
3 tsk vaniljsocker
Smält smöret. Blanda i alla ingredienserna i det smälta smöret och rör om.
Häll ut smeten i en fyrkantig form. Grädda i 160 grader ca 25-30 min.
Skär kakan i bitar medans den är varm.
Etiketter:
Fikabröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar