söndag 6 mars 2011

Energikaka


Idag har vi suttit i soffan hela dagen och tittat på skidor. Först var det Vasaloppet och där pratade de om hur viktigt det är att hela tiden fylla på med vätska och knapra i sig en energikaka. När den spännande 5 milen från Oslo började så pratade även Per Elofsson om hur viktigt det är med energi under loppet och att Södergren alltid hade en energikaka över till honom. Nu blev jag också sugen på energikaka så det var snabbt ut i köket och blandade ihop en smet. Gott blev det.

Energikaka

250 g smör
600 g ren havregryn
200 g cornflakes
200 g råsocker
2 msk ljus sirap
2 msk honung ( ekologisk)
3 tsk vaniljsocker


Smält smöret. Blanda i alla ingredienserna i det smälta smöret och rör om.
Häll ut smeten i en fyrkantig form. Grädda i 160 grader ca 25-30 min.
Skär kakan i bitar medans den är varm.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar