onsdag 16 mars 2011

Morotskaka


Vem kan motstå en bit morotskaka? Saftigt och smak av morot och kanel och en helt underbar glasyr gjord på ricottaost, florsocker och vaniljsocker. Fantastiskt gott!!

Morotskaka

2 dl rivna morötter ( ekologiska)
1 ½ dl rapsolja
2 äggulor ( ekologiska)
2 dl strösocker
1 tsk fint salt
2 msk vaniljsocker
200 g glutenfritt mjölmix
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel

Förse morotskakan med glasyr. Jag har pudrat kanel ovanpå.

Låt morötterna dra 1 timme i oljan.
Vispa äggulorna pösigt med socker, salt och vaniljsocker.
Tillsätt mjölmix, bakpulver och kanel.
Tillsätt morötter och olja och häll smeten i en springform.
Grädda kakan i 170 grader varm ugn i 35- 40 min.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar