Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, men det behöver inte vara så krångligt. Med denna sida delar jag med mig av mina erfarenheter och jag kommer att lägga in nya recept löpande. Det går att baka det mesta glutenfritt om man har rätt verktyg, bra råvaror och en massa kärlek! Lycka till!
onsdag 16 mars 2011
Morotskaka
Vem kan motstå en bit morotskaka? Saftigt och smak av morot och kanel och en helt underbar glasyr gjord på ricottaost, florsocker och vaniljsocker. Fantastiskt gott!!
Morotskaka
2 dl rivna morötter ( ekologiska)
1 ½ dl rapsolja
2 äggulor ( ekologiska)
2 dl strösocker
1 tsk fint salt
2 msk vaniljsocker
200 g glutenfritt mjölmix
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Förse morotskakan med glasyr. Jag har pudrat kanel ovanpå.
Låt morötterna dra 1 timme i oljan.
Vispa äggulorna pösigt med socker, salt och vaniljsocker.
Tillsätt mjölmix, bakpulver och kanel.
Tillsätt morötter och olja och häll smeten i en springform.
Grädda kakan i 170 grader varm ugn i 35- 40 min.
Etiketter:
Fikabröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar