Till 1 bröd
1 msk pofiber
1 tsk salt
½ dl krossade linfrön (ekologiska)
1 msk honung (ekologisk)
1 dl ren havregryn
ca 600-1000 g mjölmix
vallmofrön
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt olivolja, pofiber, salt, linfrön, keso, honung och havregryn. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
4. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 8 min.
6. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
7. Rulla limpan i vallmofrön.
8. Låt jäsa ca. 1 timme.
9. Grädda i 175º i ca. 15 minuter.
10. Låt svalna på galler under bakduk.
11. När bröden har svalnat, skiva brödet och frys in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar