söndag 17 april 2011

Roast`n Toastbröd

Roast`n Toastbröd är alltid gott och bra att ha i frysen. Här har jag bakat ett mera runt/ovalt bröd bara för det är roligt och fint att titta på. Ovanpå ligger det vita vallmofrön. Detta bröd går utmärkt att servera som bruschettabröd eftersom det har en oval fin form.

Till 1 bröd
4 dl vatten
1 dl olivolja
1 msk pofiber
1 tsk salt
½ dl krossade linfrön (ekologiska)
1 dl keso (naturell)
1 msk honung (ekologisk)
1 dl ren havregryn
ca 600-1000 g mjölmix
vallmofrön
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt olivolja, pofiber, salt, linfrön, keso, honung och havregryn. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
4. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 8 min.
6. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
7. Rulla limpan i vallmofrön.
8. Låt  jäsa ca. 1 timme.
9. Grädda i 175º i ca. 15 minuter.
10. Låt svalna på galler under bakduk.
11. När bröden har svalnat, skiva brödet och frys in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar