lördag 16 april 2011

VaniljhjärtanVANILJHJÄRTAN
MED KÄRLEK TILL DET GLUTENFRIA 

Nu har jag äntligen hittat formar till mina vaniljhjärtan, visserligen veckade men det blev bra ändå.  Det var inte så svårt att göra dom men det krävdes en hel del mjöl vid utkavlingen. Jag tryckte formarna på den utkavlade degen, sen lade jag 1 tsk vaniljkräm i varje form. Jag använde färdig vaniljkräm. Sedan så vände jag upp och ner på formen och tryckte ut locket och det blev jättebra. Man behöver bara kavla ut och trycka till.

Till ca 20 st

200 g smör
3/4 dl socker
5 dl mjölmix
1 msk fiberhusk
1 ägg (ekologiskt)

Fyllning:
3 dl vaniljkräm
florsocker

1. Nyp ihop en deg av smör, socker och mjöl. Jag använde matberedare.
2. Tillsätt ägget. Lägg degen i kylskåpet 1 timme.
3. Sätt ugnen på 200º. Kavla ut degen. Tryck ut små hjärtformar. Lägg 1 tsk vaniljkräm (den ska vara tjock) i varje form.
4. Vänd på formarna och tryck ut locket.
5. Ställ på plåt och grädda i 10- 12 min.
6. När kakorna kallnat så sikta över florsocker

1 kommentar:

  1. Tusen tack för detta eminenta recept! Min far fyllde i år förrgår. Efter att man mycket sent upptäckte hans glutenintolerans har det inte varit så mycket han saknat i glutenväg men just vaniljhjärtan har tillhört en av dessa få baksaknader. Nu fick han dem som en överraskning på morgonen och han blev så hjärtinnerligt glad! Så hjärtligt tack för receptet!
    Kram
    C

    SvaraRadera