söndag 10 april 2011

Tacopaj

En tacopaj serverat med sallad, tomat och guacamole

Pajdeg
3 dl mjölmix
125 g smör
1 msk vatten
1 msk fiberhusk

Fyllning
400 g färs
½ röd lök
3 tomater
150 g riven ost
3 dl crème fraiche
3 ägg

Sätt ugnen på 200°C. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt 2 matskedar vatten och arbeta snabbt ihop degen. Kör i en matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

Bryn köttfärsen. Tillsätt tacokrydda (1 påse) och 1,25 dl vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då.

Lägg den rivna osten i pajskalet och fördela köttfärsen över. Lägg tomatskivorna ovanpå och den skurna röda löken.
Vispa ihop äggen med crème fraiche, häll över pajen. Grädda i ca 20 -30 min.
 

4 kommentarer:

  1. Du har glömt att ange Tacokryddmixen i receptet

    SvaraRadera
    Svar
    1. ... Det står ju i receptet vad jag kan se("Tillsätt tacokrydda (1 påse) och 1,25 dl vatten. Rör om.") ...

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera