VÅRKÄNSLOR!
Här har jag bakat ett lantbröd med morötter och persilja. Fantastiskt gott och vad glad man blir.Lantbröd 2 st
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl olivolja
1 msk pofiber
1 tsk salt
3 dl rivna morötter
½ dl hackad persilja
½ mald fänkål
½ tsk mald anis
1 msk honung (ekologisk)
ca 200 g grovt mjölmix
ca 600- 1000 g mjölmix
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt olivolja, pofiber, salt, honung, morötter,persilja, fänkål och anis. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet.
4. Degen ska vara ganska lös, det ska fastna deg på fingrarna.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 8 min.
6. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar.
7. Rulla bröden i mjöl. Tanken är att man inte gör något med degen utan det får bli lite ostrukturerad form på brödet.
8. Lägg dem på bakplåten och skåra bröden.Låt dem jäsa ca. 1 timme.
9. Grädda i 180º i ca. 25-30 minuter.
10.Låt svalna på galler under bakduk.
11.När bröden har svalnat, dela dem och frys in.
10.Låt svalna på galler under bakduk.
11.När bröden har svalnat, dela dem och frys in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar