måndag 4 april 2011

Tekakor

En vacker nybakad tekaka.

Tekakor.
Till ca 8 bröd:
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl olivolja
1 msk pofiber
1½ tsk salt
1 msk honung (ekologisk)
1 dl keso (naturell)
ca 600-800 g mjölmix
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt olivolja, pofiber, salt, keso, honung. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
4. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 8 min.
6. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
7. Dela degen i ca 8 delar och forma till runda tekakor. Gör dom ca 1½ cm tjocka.
8. Lägg dem på bakplåten och låt dem jäsa ca. 1 timme.
9. Grädda i 225º i ca. 10-12 minuter.
10. Pensla med vatten och låt svalna på galler under bakduk.
11. När bröden har svalnat, dela dem och frys in.

1 kommentar:

  1. Super goda, tack för receptet. Har provat att baka mycket, men de här är utan tvekan de som blivit bäst och har varit lättast att göra :)

    SvaraRadera