En vacker nybakad tekaka.
Tekakor.
Till ca 8 bröd:
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl olivolja
1 msk pofiber
1½ tsk salt
1 msk honung (ekologisk)
1 dl keso (naturell)
ca 600-800 g mjölmix
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt 37º. Häll det över jästen och rör om.
2. Tillsätt olivolja, pofiber, salt, keso, honung. Rör om alltihopa i maskinen.
3. Tillsätt mjölet lite i taget med maskinen på högsta hastighet, tills du ser att degen släpper i kanterna.
4. Här brukar jag stanna maskinen och känna på degen och du skall känna att den kan hanteras utan att vara för kladdig.
5. Känns degen bra, kör den i maskinen på högsta hastighet i 8 min.
6. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den.
7. Dela degen i ca 8 delar och forma till runda tekakor. Gör dom ca 1½ cm tjocka.
8. Lägg dem på bakplåten och låt dem jäsa ca. 1 timme.
9. Grädda i 225º i ca. 10-12 minuter.
10. Pensla med vatten och låt svalna på galler under bakduk.
11. När bröden har svalnat, dela dem och frys in.
Super goda, tack för receptet. Har provat att baka mycket, men de här är utan tvekan de som blivit bäst och har varit lättast att göra :)
SvaraRadera