söndag 15 maj 2011

Prinsesstårta

Vi har haft kalas i helgen. Då bjöd vi på en Prinsesstårta, Rabarberpaj med rårörd vaniljsås och Chokladkaka.
Här visar jag tårtbotten till Prinsesstårtan, den blir hög och fin så man får tre delar.

Tårtbotten

3 ägg
3 dl socker
1 tsk fiberhusk
1 dl hett vatten
2 dl mjölmix
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt fiberhusk och hett vatten under omrörning.
3. Blanda alla torra ingredienser och rör der dem i äggsmeten.
4. Smörj en rund bakform med löstagbar botten.
5. Häll smeten i formen och grädda i 200º ca 35- 40 minuter.
6. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
7. Dela den i tre delar.
8. Fyll och garnera tårtan.
Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Många undrar vilken mjölsort jag använder när jag bakar. Jag använder Sempers glutenfria mjölmix och Sempers grovmix.

    SvaraRadera