Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, men det behöver inte vara så krångligt. Med denna sida delar jag med mig av mina erfarenheter och jag kommer att lägga in nya recept löpande. Det går att baka det mesta glutenfritt om man har rätt verktyg, bra råvaror och en massa kärlek! Lycka till!
måndag 6 juni 2011
Nationalbakelse
Heja Sverige!! Här har jag gjort en bakelse som gav en niopoängare här hemma. Jättegott.Bara att montera ihop i en portionsskål. Jag har smält gelantin över jordgubbarna men det går lika bra utan. Lycka till!
Nationalbakelse 4 st
Fyra portionsskålar
1 marängbotten
50 g mörk choklad
3 dl grädde
3 dl vaniljkräm (marzan)
jordgubbar
Vispa grädden. Smält chokladen. Pensla chokladen på marängbotten.
Vispa ihop vaniljkrämen, tillsätt gärna lite extra vaniljsocker.
Blanda grädde och vaniljkräm.
Montering:
Fyll en portionsskål med vaniljgrädden. Var generös och se till att allt täcks.
Bryt marängbotten i så stora bitar så de får plats i skålen. Chokladsidan uppåt.
Fyll på med ytterligare vaniljgrädde. Garnera med jordgubbar.
Etiketter:
Fikabröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar