måndag 6 juni 2011

Nationalbakelse


Heja Sverige!! Här har jag gjort en bakelse som gav en niopoängare här hemma. Jättegott.Bara att montera ihop i en portionsskål. Jag har smält gelantin över jordgubbarna men det går lika bra utan. Lycka till!

Nationalbakelse 4 st

Fyra portionsskålar
1 marängbotten
50 g mörk choklad
3 dl grädde
3 dl vaniljkräm (marzan)
jordgubbar

Vispa grädden. Smält chokladen. Pensla chokladen på marängbotten.
Vispa ihop vaniljkrämen, tillsätt gärna lite extra vaniljsocker.
Blanda grädde och vaniljkräm.
Montering:
Fyll en portionsskål med vaniljgrädden. Var generös och se till att allt täcks.
Bryt marängbotten i så stora bitar så de får plats i skålen. Chokladsidan uppåt.
Fyll på med ytterligare vaniljgrädde. Garnera med jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar