måndag 6 juni 2011

Tortillabröd

Att göra egna glutenfria tortillabröd var jätteroligt. Snabb får man vara och helst två stycken när man gör dom. De var goda, mjuka och perfekta att vika ihop. Jag tyckte det var enklast att platta ut dom med mjölad hand än att kavla ut dom. När man gräddar dom i stekpannan så lägger man dom på hög invirade i en handduk så de behåller mjukheten och fuktigheten. Nu har jag ett gäng tortillabröd i frysen och det känns bra. Lycka till!

Tortillabröd 12 st

7 - 8 dl mjölmix ( semper)
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk olivolja
2 - 2½ dl vatten

Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Ta inte i allt vatten på en gång. Du ska få en fast deg som du rullar ut och delar den i 12 bitar.
Lägg en handuk över de bitar som du inte ska använda på en gång så de inte torkar.
Kavla eller platta ut med handen till lagom stora bröd ca 18 cm.
Grädda kakorna i upphettad torr panna ca ½ min på varja sida. Det är bra om man är två stycken, för det går fort.
Lägg dom ovanpå varandra och vira en handduk runt om.
Frys in bröden när de har svalnat.
Posted by Picasa

8 kommentarer:

  1. Tack för receptet! nu blir nog gubben glad när han får äta tacos med oss =)
    MVH: Tarja

    SvaraRadera
  2. tack folk tror att det inte går bara för att de är glutenfritt men allt går om man vill.. =)

    SvaraRadera
  3. Testat i Wales....perfekt :)

    SvaraRadera
  4. Har gjort tortillabröden två gånger nu, mycket gott!
    Tack för receptet :)

    Hälsningar Christina

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Vi hittade din blogg förra veckan när vi letade efter recept på just tortillabröd. Vi valde att följa dina instruktioner och resultatet blev KANONBRA!
    Tack för att du delar med dig, jag har längtat efter goda tortillas länge.

    (Vi har redan gjort ett par omgångar så nu har vi ett gäng redo i frysen till nästa gång (: )

    SvaraRadera
  6. Tack för receptet. Gjorde igår och åt tacos tillsammans med familjen. Denna gång med ett bröd som var gott dock. :)
    Har använt icas frysta gl.fria innan, men de är verkligen en mardröm. Någon gummiliknande konsistens som smakar absolut ingenting. Tacobröd i allmänhet smakar väl i och för sig oftast ingenting, men det här var verkligen lika smakrikt som steriliserat vatten.

    SvaraRadera
  7. Men så himla goda ,tack för att du delar med dig. Äntligen kan jag också få äta goda tortilla bröd. Super super goda.❤️❤️❤️

    SvaraRadera
  8. Tack för ett lättbakat recept. Gick bra att kavla ut med.

    SvaraRadera