måndag 23 maj 2011

Yoghurtglass med hallonsmak

Här behövs det bara tre ingredienser till en mycket god glass. Snabbt och enkel att göra. Här toppar jag med ett havreflarn.


Yoghurtglass

5 dl turkisk yoghurt
250 g frysta hallon
1 ½ - 2 dl florsocker

Blanda alltihopa i en matberedare.
Häll i en plastlåda och frys i ca 2 timmar.

Havreflarn

100 g smör
3 dl ren havregryn
1 ägg
1 ½ dl socker
1 msk mjölmix
1 tsk bakpulver

1. Sätt på ugnen 175º.
2. Smält smöret och blanda ner havregrynen.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Rör ner grynblandningen och mjölmixen blandat med bakpulvret.
5. Klicka genast ut smeten glest på plåtar.
6. Tag drygt 1 tsk till varje kaka, lägg ca 10 klickar på plåten.
7. Grädda mitt i ugnen tills flarnen blivit guldgula 6- 7 minuter.
8. Låt flarnen svalna lite innan du ev böjer dem. Jag använde en käpp eller liknande.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar