tisdag 19 juli 2011

Chokladbiskvier

Om den här kakan säger jag bara mmmm.......underbart sött & gott.

Chokladbiskvier     ca 20 st
Biskviebottnar
250 g mandelmassa
1,5 dl strösocker
2 st ägg (gärna ekologiska)

Smörkräm
150 g smör
2,5 dl florsocker
2 äggulor
125 g mörk kvalitetschoklad 70 %  ( eller 3 msk kakao av bra kvalitet)
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 msk kallt espressokaffe ( snabbkaffe mörkt går också bra)

Till doppning
150 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Botten
Sätt ugnen på 180º grader.
Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.
Spritsa ut 20 st rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda biskvierna tills det är gyllene i ca 13 minuter.

Smörkräm
Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt.
Tillsätt gulorna, vaniljsocker och kaffet under omrörning.
Smält chokladen och låt den svalna.
Tillsätt den smälta chokladen under omrörning.
Bred krämen på undersidan av biskvierna så det blir toppigt.
Låt stelna i frysen.
Smält chokladen till doppningen i ett vattenbad.
Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad.
Låt dem stelna på ett bakplåtspapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar