En väldigt god paj som var mycket uppskattad på kalaset. Ät den ljummen med lättvispad grädde. Strö gärna över med florsocker, vilket jag glömde vid fotningen.
Deg.
125 g smör
175 g mjölmix ( semper)
4 msk socker
1 tsk kanel
2 msk turkisk yoghurt
Fyllning.
500 g körsbär
1 msk socker
2 msk maizena
Blanda alla ingredienser till degen i en matberedare.
Smörj en pajform.
Tryck ut degen i formen men spara lite till remsor.
Blanda urkärnade körsbär, socker och maizena i en skål.
Fördela körsbären i pajskalet.
Lägg över degremsorna, man kan även smula över degen eftersom den är lite svår att få att hålla ihop.
Grädda pajen i 200 grader ca 20 minuter.
Strö ev över florsocker innan serveringen.
Har aldri prøvd meg på pai, men en gang får være dne første :)
SvaraRaderaAdder deg på Bloglovin' også :))
-Silje