måndag 25 juli 2011

Körsbärspaj med grädde

En väldigt god paj som var mycket uppskattad på kalaset. Ät den ljummen med lättvispad grädde. Strö gärna över med florsocker, vilket jag glömde vid fotningen.

Deg.
125 g smör
175 g mjölmix ( semper)
4 msk socker
1 tsk kanel
2 msk turkisk yoghurt

Fyllning.
500 g körsbär
1 msk socker
2 msk maizena

Blanda alla ingredienser till degen i en matberedare.
Smörj en pajform.
Tryck ut degen i formen men spara lite till remsor.
Blanda urkärnade körsbär, socker och maizena i en skål.
Fördela körsbären i pajskalet.
Lägg över degremsorna, man kan även smula över degen eftersom den är lite svår att få att hålla ihop.
Grädda pajen i 200 grader ca 20 minuter.
Strö ev över florsocker innan serveringen.

1 kommentar:

  1. Har aldri prøvd meg på pai, men en gang får være dne første :)

    Adder deg på Bloglovin' også :))

    -Silje

    SvaraRadera