torsdag 29 september 2011

Plommonkaka


Plommonkaka med smak av apelsin & kardemumma


Plommonkaka

130 g smör
2½ dl brun farinsocker
3 stora ägg
1 dl solrosolja
1 apelsin, rivet skal
2 tsk vaniljsocker
4 ½ dl mjölmix
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk malen kardemumma
5-6 lila plommon, eller vilken färg man nu har.
Servera med lättvispad grädde

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj en bakform med löstagbar botten.
3. Vispa mör och farinsocker pösigt.
4. Tillsätt ett ägg i taget.
5. Tillsätt oljan, rivet apelsinskal och vaniljsocker.
6. Blanda mjöl, bakpulver, salt, och kardemumma i en skål.
7. Vänd försiktigt ner det i smeten.
8. Häll smeten i formen.
9. Halvera och kärna ur plommonen.
10. Fördela dem i formen med den skurna sidan uppåt.
11. Grädda kakan i ca 40 minuter.
12. Låt kakan svalna i formen.
13. Pudra kakan med florsocker och servera med vispad grädde. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar