tisdag 27 december 2011

Semlor

Ja då var det dags för semlor. Den här bullen kan man fylla med vad man vill och även äta den slät så god är den.

ca 8 st stora bullar

2½ dl mjölk 3%
1 msk fiberhusk
25 g jäst
½ dl socker
½ tsk hjorthonsalt
1 tsk malen kardemumma
1 krm salt
50 g smält smör
½ dl kesella
4 - 5 dl glutenmix fin

Fyllning:
mandelmassa
vispgrädde
florsocker

Smält smöret och häll på mjölken.
Låt det bli 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt alla ingredienser.
Kör tills degen släpper i kanterna och den känns hanterbar att trilla bullar av.
Forma bullar och låt jäsa ca 1 timme.
Grädda i 225 grader ca 10 min.
Lår svalna på galler under en bakduk.
Fyll dina bullar och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar