Ja då var det dags för semlor. Den här bullen kan man fylla med vad man vill och även äta den slät så god är den.
ca 8 st stora bullar
2½ dl mjölk 3%
1 msk fiberhusk
25 g jäst
½ dl socker
½ tsk hjorthonsalt
1 tsk malen kardemumma
1 krm salt
50 g smält smör
½ dl kesella
4 - 5 dl glutenmix fin
Fyllning:
mandelmassa
vispgrädde
florsocker
Smält smöret och häll på mjölken.
Låt det bli 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt alla ingredienser.
Kör tills degen släpper i kanterna och den känns hanterbar att trilla bullar av.
Forma bullar och låt jäsa ca 1 timme.
Grädda i 225 grader ca 10 min.
Lår svalna på galler under en bakduk.
Fyll dina bullar och njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar