söndag 10 juni 2012

Cupcakes med lavendel - och citronsmak


Cupcakes

100 g smör
2 st ekologiska ägg
0,75 dl socker
0,75 dl lavendelsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skal
4 dl glutenfri mjölmix
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Grundrecept
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du gör stora muffins och 200 grader om du gör små.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk, fiberhusk och rivet citronskal.
Blanda mjölmix, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Fyll upp med smet.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min eller tills det har fått gyllenbrun färg och är torra inuti.

Frosting
5 dl florsocker
100 g philadelphiaost
1 msk saft av citron
1 tsk vaniljsocker
saft från tinade blåbär och några droppar blå karamellfärg.
Man får prova sig fram tills man tycker att man har en lila färg.
Garnera med lavendelblad eller strössel. Fantasin har inga gränser. Lycka Till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar