Att baka glutenfritt kan vara en utmaning, men det behöver inte vara så krångligt. Med denna sida delar jag med mig av mina erfarenheter och jag kommer att lägga in nya recept löpande. Det går att baka det mesta glutenfritt om man har rätt verktyg, bra råvaror och en massa kärlek! Lycka till!
fredag 3 augusti 2012
Petit-chouer
Petit-chouer är osötade bakverk och kan fyllas med olika slags fyllningar . Vi fyllde med vaniljgrädde toppade med choklad....mmmmmm smaskens var det.
Petit-chouer
Blir ca 15 stora eller 25 små
2 dl vatten
50 g smör
2 dl finax mjölmix
3 ägg inte för stora
Skulle smeten bli för lös så tillsätt mera mjölmix.
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och smör.
Tillsätt mjölmix, lite i taget och rör kraftigt med en ballongvisp, tills smeten släpper i kanterna.
Tag kastrullen från värmen och tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning.
Spritsa eller klicka ut smeten på plåt.
Jag klickade.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt dem kallna på galler.
Jag fyllde med 3 dl hårt vispat grädde som jag smaksatte med lite florsocker och vaniljsocker.
Här använde jag en spritspåse med en liten tyll. Fyllde uppifrån.
Doppa dem i marabous mörk choklad.
Etiketter:
Fikabröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar