fredag 3 augusti 2012

Petit-chouer



Petit-chouer är osötade bakverk och kan fyllas med olika slags fyllningar . Vi fyllde med vaniljgrädde toppade med choklad....mmmmmm smaskens var det.

Petit-chouer

Blir ca 15 stora eller 25 små

2 dl vatten
50 g smör
2 dl finax mjölmix
3 ägg inte för stora
Skulle smeten bli för lös så tillsätt mera mjölmix.

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och smör.
Tillsätt mjölmix, lite i taget och rör kraftigt med en ballongvisp, tills smeten släpper i kanterna.
Tag kastrullen från värmen och tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning.
Spritsa eller klicka ut smeten på plåt.
Jag klickade.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt dem kallna på galler.

Jag fyllde med 3 dl hårt vispat grädde som jag smaksatte med lite florsocker och vaniljsocker.
Här använde jag en spritspåse med en liten tyll. Fyllde uppifrån.
Doppa dem i marabous mörk choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar