tisdag 7 augusti 2012

Lingongrova limpor


Ett bröd som blir saftigt och smakrikt

Lingongova limpor 2 st

50 g jäst
1 tsk salt
1 dl linfrön ekologiska
4 dl vatten
1 dl olivolja av bra kvalitet
1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
1 msk pofiber
1 msk honung, fair trade eller ekologisk
2 dl grovt glutenfri mjölmix ( semper)
ca 9 dl glutenfri mjölmix

Värm vattnet till 37°C.
Smula ner jästen i bakmaskinen.
Tillsätt salt, linfrön,olivolja, lingon,pofiber,honung.
Tillsätt vattnet och rör om.
Blanda i mjölet lite i taget på lägsta hastigheten på maskinen.
Arbeta degen kraftigt på högsta hastighet tills den släpper i kanterna.
Låt gå ca 8 minuter.
Ta upp degen och forma limpor.
Lägg dem i bakformar.
Låt jäsa ca 1 timma.
Grädda i 175 varmluftsugn ca 20 minuter.
Låt limporna stå en stund innan du lossar dem från formarna.
Låt svalna på galler under bakduk.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar