Vi älskar choklad. Supergott!
Fyllning
2½ dl vispgrädde 40%
225 vit choklad
Värm grädden.
Grovhacka den vita chokladen i matberedaren.
Tillsätt grädden och kör ca 15 sekunder.
Häll över i en skål och låt svalna i kylskåp 2 timmar.
Vispa smeten fluffigt.
Chokladtårta 20 cm springform
225 g smör, rumstemp.
2½ dl råsocker
3 ägg
1 msk fiberhusk
1½ tsk bakpulver
2½ dl glutenfri mjölmix
1½ dl kakao
Vispa smör och socker luftigt.
Tillsätt ett ägg i taget.
Tillsätt fiberhusken och kakao.
Rör ner mjöl blandat med bakpulvret.
Lägg smeten i springformen och grädda i 180 grader varmluftsugn i ca 40-45 minuter.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på galler.
Dela tårtan i tre delar.
Glasyr
350 g mörk choklad
115 g smör
3/4 dl grädde 40%
Smält chokladen.
Rör ner smöret och grädden.
Låt svalna i kylskåp.
Lägg den vita fullningen mellan tårtbottnarna.
Bred glasyr över och runt om tårtan.
Dekoration
Riv ljus choklad och dekorera tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar