tisdag 30 oktober 2012

Fylld gratinerad paprika med tropisk sallad


En rätt med sting balanserat med en tropisk bönsallad och yoghurtsås. Väldigt gott och smakrikt.


Tropisk bönsalld 4 p

1 brk kidneybönor (400g)
1 brk garbanzobönor
2 dl edamamebönor
1 brk majs
1 brk ananas i bit
1 grön paprika, strimlad
1 msk citrus seasoning
1 dl olja
salt
grovmalen svartpeppar

1. Skölj bönorna och låt rinna av.
2. Blanda övriga ingredienser (ananas med spadet).
3. Låt stå och dra en stund.

Fylld paprika med ris.

1. Koka riset enligt förpackningen till 4 p.
2. Blanda riset med en hackad stekt lök.
3. Blanda i 1,5 dl keso.
4. Blanda i 1- 2 msk sambal oelek. Smaka dig fram till vilken styrka du vill ha.
5. Blanda i ca ½ -1 dl mango chutney.
6. Salta och peppra och strö över riven ost.
7. Fyll paprikor och gratinera i ugnen på 225 grader ca 15- 20 min eller tills paprikan är halvmjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar