TOMATSOPPA
4 port
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
6 st färska tomater klyftade
5 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 krm salt
2 krm svartpeppar
1 tsk torkad basilika
ev 1 tsk råsocker
1,5 dl grädde
SOLROSPESTO
3/4 dl torrrostade solrosfrön
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk basilika
1 dl olivolja
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
BRÖDKRUTONGER
Glutenfritt bröd
3 msk olivolja
flingsalt efter smak
PESTON
Mixa alla ingredienser i en mixer
SOPPA
Fräs lök och vitlök i oljan ett par minuter
Tillsätt tomaterna, vatten och fond
Krydda med salt, peppar och basilika ev råsocker
Låt småkoka ca 15 minuter under lock
Tryck med en sked på tomaterna så de spricker lite
Mixa soppan slät och tillsätt grädde
Låt koka ihop och smaka av
KRUTONGER
Riv eller skär brödet i mindre bitar och stek i en varm panna med oljan tills brödet får färg
Smaka av med flingsalt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar