4 port
500 g morötter
500 g potatis
Ost- chilisås
2 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde 40%
3 msk maizena
1 -1½ dl riven lagrad ost
1 msk chilisås
salt och peppar
Skala och skiva grönsakerna tunt.
Koka i lättsaltat vatten tills det är mjuka.
Blanda alla ingredienser till ost-chilisåsen i en bunke.
Vispa ordentligt så maizenan inte klumpar sig.
Lägg morötter och potatisen i en ugnsform.
Blanda runt och salta och peppra.
Slå på såsen och grädda i 225 grader ca 10- 15 minuter.
Pesto med soltorkad tomat
4 port
2 skalade vitlökar
1 dl pinjenötter
1 dl färska basilikablad
1 dl soltorkade tomater ( använd gärna oljan de ligger i )
1 krm salt
1 dl olivolja
3 msk riven parmesan
Blanda alla ingredienser utom osten i en matberedare.
Kör till en jämn sås.
Rör i osten.
Blir det tjockt kan man tunna med vatten eller olja.
Pesto kan man spara i kylskåpet 5-6 dagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar