torsdag 25 oktober 2012

Morotsgratäng med pesto

4 port

500 g morötter
500 g potatis

Ost- chilisås

2 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde 40%
3 msk maizena
1 -1½ dl riven lagrad ost
1 msk chilisås
salt och peppar

Skala och skiva grönsakerna tunt.
Koka i lättsaltat vatten tills det är mjuka.

Blanda alla ingredienser till ost-chilisåsen i en bunke.
Vispa ordentligt så maizenan inte klumpar sig.
Lägg morötter och potatisen i en ugnsform.
Blanda runt och salta och peppra.
Slå på såsen och grädda i 225 grader ca 10- 15 minuter.

Pesto med soltorkad tomat

4 port

2 skalade vitlökar
1 dl pinjenötter
1 dl färska basilikablad
1 dl soltorkade tomater  ( använd gärna oljan de ligger i )
1 krm salt
1 dl olivolja
3 msk riven parmesan

Blanda alla ingredienser utom osten i en matberedare.
Kör till en jämn sås.
Rör i osten.
Blir det tjockt kan man tunna med vatten eller olja.

Pesto kan man spara i kylskåpet 5-6 dagar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar