söndag 24 februari 2013

Kanelbullar


Kanelbullar
 
 
150 g smör
4 dl mjölk 3%
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
800- 1000 g glutenfri mjölmix

Fyllning.
100g mjukt smör
3/4 dl råsocker
1-2 msk kanel

 
Smält smör i en kastrull.
Tillsätt mjölk och kardemumma.
Värm till 37 grader.
Rör ut jästen i en bunke med degspadet.
Tillsätt socker, salt och mjölmix.
Arbeta ihop degen i maskinen tills den släpper i kanterna.
Ta upp degen på bakbordet och kavla ut.
Bred ut fyllningen och rulla ihop.
Skär varje rulle i önskad storlek.
Låt jäsa ca 1 time.
Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker.
Grädda i varm ugn på 225 grader ca 8 min.
 
 

torsdag 21 februari 2013

Morotsfläta

 Innan du gräddar brödet så pensla med olja
Morotsbröd med linfrön. Jag har använt grundreceptet.
När du flätar- fläta halva och vänd sedan på degen och forsätt fläta så får du fina kanter.

onsdag 20 februari 2013

Grönsaker att dippa

Ett bra mellanmål eller snacks framför tv:n. Gör olika dippsåser , te x en med smak av vitlök, chili & ingefära, guacaomole.......fantasin har inga gränser .