måndag 1 september 2014

Rulltårta med apelsinsmörkräm

 Ibland vill det sig inte med bilderna..men gott var det:)
Rulltårta
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Smörkräm
125 g smör
1½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en halv apelsin

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda potatismjöl,bakpulver och kakao. Sikta ner blandningen i äggsmeten.
3. Rör om försiktigt
4. Häll smeten i en låmgpanna klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen 250 grader ca 5 min.
6. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat smörgåspapper. Låt kallna.
7. Rör smöret poröst med flor och vaniljsocker. Smaksätt med apelsinskal.
8. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop.Förvara kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar