tisdag 26 augusti 2014

Hallonscones med vanilj


Dessa scones var supergoda!!



2 st 8 bitar

4 dl glutenfri mjölmix
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
50 g smör rumstempererat
1½ dl hallonyoghurt
1 dl frysta hallon

1. Sätt på ugnen på 250 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Fördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa.
4. Tillsätt yoghurt och hallon.
5. Arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
6. Dela degen i 2 delar på plåt med bakplåtspapper.
7. Platta till med mjölad hand ut varje del till en rund kaka ca 15 cm i diameter.
8. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar.
9. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
10. Serveras varma med lemoncurd.

1 kommentar:

  1. Stissan Bengtsson1 september 2014 10:11

    Lyssnade på Karlavagnen nu i fredagskväll och det var intressant om gluten.
    http://youtu.be/qiwmI-qAv60

    SvaraRadera