måndag 1 september 2014

Rulltårta med apelsinsmörkräm

 Ibland vill det sig inte med bilderna..men gott var det:)
Rulltårta
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Smörkräm
125 g smör
1½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en halv apelsin

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda potatismjöl,bakpulver och kakao. Sikta ner blandningen i äggsmeten.
3. Rör om försiktigt
4. Häll smeten i en låmgpanna klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen 250 grader ca 5 min.
6. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat smörgåspapper. Låt kallna.
7. Rör smöret poröst med flor och vaniljsocker. Smaksätt med apelsinskal.
8. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop.Förvara kallt.