söndag 8 november 2015

Kolapaj med lingongrädde






Glutenfri Kolapaj med lingongrädde

Pajbotten:

1,5 dl rismjöl
0,5 dl maizena majsstärkelse
1 dl mandelmjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk fiberhusk
1 st ägg
75 g smör

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser
  2. Tillsätt ägget och smöret skuret i bitar.
  3. Nyp ihop med fingrarna eller kör allt i en matberedare.
  4. Tryck ut i en pajform och låt stå kallt  30 minuter.
  5. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
  6. Låt svalna.
Kola:

2 dl vispgrädde
1,25 dl ljus sirap
1,25 dl socker
100 g smör
75 g kallt smör skuret i bitar
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

Gör så här:
  1. Blanda samman grädde, sirap, socker och smör i en kastrull.
  2. Låt koka upp.
  3. Sänk värmen och låt kolan sjuda tills den tjocknar och uppnår 121 grader.
  4. Ta av kastrulen från värmen och tillsätt vaniljsocker, salt och smöret lite i taget.
  5. Rör tills smöret smält.
  6. Häll kolan över pajbotten och ställ kallt för att stelna.
Lingongrädde:
3 dl vispad grädde
1 dl rårörda lingon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar