Glutenfri Kolapaj med lingongrädde
Pajbotten:
1,5 dl rismjöl
0,5 dl maizena majsstärkelse
1 dl mandelmjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk fiberhusk
1 st ägg
75 g smör
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser
- Tillsätt ägget och smöret skuret i bitar.
- Nyp ihop med fingrarna eller kör allt i en matberedare.
- Tryck ut i en pajform och låt stå kallt 30 minuter.
- Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
- Låt svalna.
Kola:
2 dl vispgrädde
1,25 dl ljus sirap
1,25 dl socker
100 g smör
75 g kallt smör skuret i bitar
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Gör så här:
- Blanda samman grädde, sirap, socker och smör i en kastrull.
- Låt koka upp.
- Sänk värmen och låt kolan sjuda tills den tjocknar och uppnår 121 grader.
- Ta av kastrulen från värmen och tillsätt vaniljsocker, salt och smöret lite i taget.
- Rör tills smöret smält.
- Häll kolan över pajbotten och ställ kallt för att stelna.
Lingongrädde:
3 dl vispad grädde
1 dl rårörda lingon
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar