Matiga muffins 12 st
7- 8 dl glutenfri mjölmix
1 tsk salt
1 msk bakpulver
1 dl flytande margarin eller olja
1 msk honung
3 dl filmjölk
3 ägg
100 g riven ost
280 g bacon
80 g purjolök
ev färsk rosmarin
1 tsk salt
1 msk bakpulver
1 dl flytande margarin eller olja
1 msk honung
3 dl filmjölk
3 ägg
100 g riven ost
280 g bacon
80 g purjolök
ev färsk rosmarin
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla baconet fint och stek det i en panna. Låt rinna av.
- Strimla purjolöken och skölj den väl.
- Vispa ihop ägg, olja ,honung, filmjölk och salt i en bunke med elvisp.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt bacon, purjolök och riven ost i äggsmeten. Blanda runt.
- Tillsätt de torra ingredienserna.
- Fördela smeten i muffinsformar och grädda i varm ugn ca 15- 25 minuter.
- Låt svalna. Garnera ev med färsk rosmarin.Vill du göra dem vegetariska så använder du:
- 100 g färsk spenat
- 1 st rödlök
- 100 g riven ost eller fetaost
- färsk rosmarin
Skölj spenaten och blanchera den lätt i en stekpanna tillsammans med rödlöken. Blanda ner i muffinssmeten tillsammans med osten. - Garnera med rosmarin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar