söndag 18 oktober 2015

Matiga muffins






Matiga muffins    12 st
7- 8 dl glutenfri mjölmix
1 tsk salt
1 msk bakpulver
1 dl flytande margarin eller olja
1 msk honung
3 dl filmjölk
3 ägg
100 g riven ost
280 g bacon
80 g purjolök
ev färsk rosmarin
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Strimla baconet fint och stek det i en panna. Låt rinna av.
  • Strimla purjolöken och skölj den väl.
  • Vispa ihop ägg, olja ,honung, filmjölk och salt i en bunke med elvisp.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt bacon, purjolök och riven ost i äggsmeten. Blanda runt.
  • Tillsätt de torra ingredienserna.
  • Fördela smeten i muffinsformar och grädda i varm ugn ca 15- 25 minuter.
  • Låt svalna. Garnera ev med färsk rosmarin.
    Vill du göra dem vegetariska så använder du:
  • 100 g  färsk spenat
  • 1 st rödlök
  • 100 g riven ost eller fetaost
  • färsk rosmarin
    Skölj spenaten och blanchera den lätt i en stekpanna tillsammans med rödlöken. Blanda ner i muffinssmeten tillsammans med osten.
  • Garnera med rosmarin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar