måndag 29 februari 2016

Citronmuffins med glasyr





Citronmuffins ca 18 små

3 1/4 dl fin mjölmix
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
50 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2½ dl socker

Glasyr
2 dl florsocker
några droppar pressad citron
rivet skal från citron och apelsin

  1. Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och rivet skal av citron i en bunke.
  2. Smält smöret och häll i mjölken.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjölblandningen.
  4. Blanda ner smör och mjölk och rör till en jämn smet.
  5. Fyll muffinsformar till hälften.
  6. Grädda i 175 grader varm ugn ( varmluft) ca 10- 15 minuter.
  7. Rör florsocker med citronsaften till en trögflytande glasyr. Ringla över på de kalla muffinsen och strö över rivet citron/ och apelsinskal.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar